Tuesday, February 12, 2013

SIMS tips: How to do ballet barre exercise?

Tujuan entry ni mahu mengajar pada sesiapa yang stuck tak reti nak completekan goal "Ballet Barre"



HOW TO DO BALLET BARRE EXERCISE SIMS FREEPLAY
Search


Itulah benda pertama yang saya akan buat bila stuck dekat sesuatu goal completion. Google saja.. Kalau tidak.....hemmm sampai bila-bila akan berjanggut di level itu sebab tidak kenal sesiapa pun yang main SIMS FREEPLAY. Eh kamu main ke? Kalau main game ni, add lah saya di Game Center, nama saya ialah SARAZAQEA (gambar bayi memakai moustache tak meletakkan gambar sendiri pemalu punya pasai).. Mungkin kita berdua boleh bersaing nanti esok lusa......


Pengertian: Lakukan latihan ballet barre - Seorang Sim bawah umur berjalan ke barre. Dapatkan seorang remaja Sim melawat Pusat Sukan dan lakukan latihan Ballet Barre.

Masalah dia ialah tak paham barre tu apa awalnya sebab saya bukanlah budak ballet hehe. Tapi rajin google dan berkepit dengan dictionary kan, makanya saya bukak kamus. Ohhh, barre ialah bar melintang paras pinggang yang biasanya penari ballet letakkan tangan ketika berlatih. Okay noted!





Biasanya bila melawat Sport Center ini sajalah pilihan yang diberi - Pirouttes 8 hours (saya suka yang ni). Bila tekan record player, inilah option yang diberi, 4 ni je.... Dah sebulan remaja nama Zawara ni berlatih lani dia ialah professional ballet dancer kot hehe good girl anakku. Pirouttes ialah spinning on one foot. Susah nak translate bahasa melayu yang ni saya yakin kamu faham...... Untuk goal diatas, JANGAN PILIH YANG NI. Tak menepati goal....





Yang ni yang betul.... Caranya (Bila goal ialah do ballet barre exercise):
  1. Pergi ke Sport Center
  2. Whistle seorang pre teen untuk datang sini
  3. Tekan palang di tepi bahagian ballet
  4. Pilih Stretch (ini je satu-satu option yang ada)
  5. Goal complete yayyy!



Saya suka sangat game strategy seperti Farmville, Cafe World, SIMS, Fashion City, macam-macamlah sebab saya suka aim masa.... contoh macam dalam berapa bulan saya dapat collect 1 million? Ahah jadi saya akan plan how to maximize profit & kira semua masa, jenis tanaman terbaik, modal, untung, hahaha crazy girl tapi inilah yang buat saya lebih menghargai duit di alam nyata.... Games teach me how to handle money and life juga....

Bye.

9 comments:

Afika Syafrizon said...

hye ,done follow your blog ,cantiknyaaa kakak :) adore you .Nanti follow balik tau . hhe

Anonymous said...

Saved as a favorite, I reallу lіκe your web site!


Ϻу ωеblog; Eternity rings

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

birthday party said...

nice post :D

Anonymous said...

Hеyа i am for the first time herе.
I found this board and I find It really useful & it helрed me
out much. I hope to give somеthing back and aid othеrs like yоu
helpеd me.

Chесk out my homepage :: loans for bad credit
Also see my site :: loans for bad credit

Mahirah Ridzuan said...

gila sims jugak rupanye ye... huhu.. sama la kita

redtailfox lurve said...

wah pasai game sim pon bleh masuk blog ka? canggih dunia kita skrang....

adam said...

thnak untuk tips nya,,,

Anonymous said...

Tq miss sarazaqea...awk dh setlekan problem sy dlm the sim freeplay ni...