Friday, November 15, 2013

Revision Bersama NIAT Solat Jama' Qasar Taqdim / Ta'khir

Assalamualaikum ya muslimin muslimat :)

Zaman sekarang ni, zaman satu kereta/satu person, semua orang pun pernah terima title 'musafir' kan? Kecuali beli kereta untuk hantar anak sekolah je tapi coppp itupun mesti pernah bermusafir dengan menaiki bas/tumpang orang/dll. Rasanya sangat penting untuk kita 'revise' balik betul ke? salah ke? niat kita solat jama' qasar kan? Kadang-kadang kita main cincai je sebut until jadi rutin pulak seumur hidup. Ruginya kita~ Walaupun ia sekadar niat, Allah terima niat kita walau macamana pun, jom revise sama-sama supaya tiada lagi was-was di hati + tahsin solat kita. Jom baca sepintas lalu....


Syarat-syarat perjalanan yang membolehkan kita solat jama'/qasar:
  1. Perjalanan bagi tujuan yang baik (bukan nak buat maksiat)
  2. Jauh perjalanan tidak kurang dari 2 marhalah (90 km)
  3. Tahu jalan ke destinasi yang dituju (bukan jauh lokasi + sesat jalan = 2 marhalah)
Jama' 
Bahasa : Himpun / Kumpul
Istilah : Menghimpunkan 2 solat fardhu dalam 1 waktu **dengan syarat-syarat tertentu
Jamak ni antara perkataan Arab yang dimelayukan. Kita dah familiar kan? Ok moving on to the next word! Solat Jama' hanya applicable pada fardhu Zohor, Asar, Maghrib, Isyak. (Except Subuh)

Qasar
Bahasa : Pendek + Ringkas
Istilah : Memendekkan solat 4 rakaat kepada 2 rakaat
Qasar dalam bahasa Arab maksud dia potong, so bila kita olah akan jadi pendek la kan. Hanya applicable pada fardhu Zohor, Asar, Isyak (Except Subuh, Maghrib)


Solat jama' qasar terbahagi kepada 2:
  1. Solat Jama' Qasar Taqdim
  2. Solat Jama' Qasar Ta'khir  


SOLAT JAMA' TAQDIM
Combine 2 waktu solat pada waktu yang pertama.
Taqdim tu sendiri datang dari root word arab "Qo-da-ma" yang bila derive boleh jadi Muqaddimah, Taqdim, dan banyak lagi. Muqaddimah kan pendahuluan hehe so, senang ingat solat yang waktunya terdahulu. Antara zohor-asar, solat jama' masa waktu Zohor. Begitu juga antara maghrib-isyak, solat jama' masa waktu Maghrib. So, ingatlah JAMA' TAQDIM - MUQADDIMAH


Niat Solat Jama' Taqdim Zohor + Asar
 
TERJEMAHAN WORD BY WORD (Atas - Zohor)
Usolli - Sahaja aku solat
Fardhozzuhri - Fardhu Zohor
Roka'ataini - 2 rakaat
Qasran - Dipendekkan
Majmu'an - Dihimpunkan
Ilaihil 'Asri - Kepada Asar
Jam'a Taqdim - Jamak Taqdim
Lillahi Taala - Kerana Allah Taala

TERJEMAHAN WORD BY WORD (Bawah - Asar)
Usolli - Sahaja aku solat
Fardhal 'Asri - Fardhu Asar
Roka'ataini - 2 rakaat
Qasran - Dipendekkan
Majmu'an - Dihimpunkan
Ilaihizzuhri - Kepada Zohor
Jam'a Taqdim - Jamak Taqdim
Lillahi Taala - Kerana Allah Taala

Niat Solat Jama' Taqdim Maghrib + Isyak


TERJEMAHAN WORD BY WORD (Atas - Maghrib)
Usolli - Sahaja aku solat
Fardhal Maghribi - Fardhu Maghrib
Tsalatsa rokaatin - 3 rakaat
Qasran - Dipendekkan
Majmu'an - Dihimpunkan
Ilaihil 'Isyaai - Kepada Isyak
Jam'a Taqdim - Jamak Taqdim
Lillahi Taala - Kerana Allah Taala

TERJEMAHAN WORD BY WORD (Bawah - Isyak)
Usolli - Sahaja aku solat
Fardhal 'Isyaai - Fardhu Isyak
Roka'ataini - 2 rakaat
Qasran - Dipendekkan
Majmu'an - Dihimpunkan
Ilaihil Maghribi - KepadaMaghrib
Jam'a Taqdim - Jamak Taqdim
Lillahi Taala - Kerana Allah Taala



SOLAT JAMA' TA'KHIR
Combine 2 waktu solat pada waktu yang kedua.
Ta'khir tu pulak datang dari root word arab "A-kho-ro" yang  beri makna akhir. Akhir pun dah dimelayukan dengan meluas kan. See, senang je bahasa arab sebab banyak familiar dengan kita. Bila derive boleh jadi Ta'khir. So, senang ingat solat yang waktunya akhir antara 2 tu. Antara zohor-asar, solat jama' masa waktu Asar. Begitu juga antara maghrib-isyak, solat jama' masa waktu Isyak. So, ingatlah JAMA' TA'KHIR - AKHIR


Niat Solat Jama' Ta'khir Asar + Zohor

TERJEMAHAN WORD BY WORD (Atas - Asar)
Usolli - Sahaja aku solat
Fardhal 'Asri - Fardhu Asar
Roka'ataini - 2 rakaat
Qasran - Dipendekkan
Majmu'an - Dihimpunkan
Ilaihizzuhur - Kepada Zohor
Jam'a Tak-khir - Jamak Ta'khir
Lillahi Taala - Kerana Allah Taala

TERJEMAHAN WORD BY WORD (Bawah - Zohor)
Usolli - Sahaja aku solat
Fardhazzuhri - Fardhu Zohor
Roka'ataini - 2 rakaat
Qasran - Dipendekkan
Majmu'an - Dihimpunkan
Ilaihil 'Asri - Kepada Asar
Jam'a Tak-khir - Jamak Ta'khir
Lillahi Taala - Kerana Allah Taala
 
Niat Solat Jama' Ta'khir Isyak + Maghrib


TERJEMAHAN WORD BY WORD (Atas - Isyak)
Usolli - Sahaja aku solat
Fardhal 'Isyaai - Fardhu Isyak
Roka'ataini - 2 rakaat
Qasran - Dipendekkan
Majmu'an - Dihimpunkan
Ilaihil Maghribi - Kepada Maghrib
Jam'a Tak-khir - Jamak Ta'khir
Lillahi Taala - Kerana Allah Taala

TERJEMAHAN WORD BY WORD (Bawah - Maghrib)
Usolli - Sahaja aku solat
Fardhal Maghribi - Fardhu Maghrib
Tsalatsa roka'atin - 3 rakaat
Qasran -Dipendekkan
Majmu'an -  Dihimpunkan
Ilaihil 'Isyaai- Kepada Isyak
Jam'a Tak-khir - Jamak Ta'khir
Lillahi Taala - Kerana Allah Taala




Hikmah solat jama' qasar:


  1. Meringankan + memudahkan umat Islam menunaikan solat dalam perjalanan
  2. Tanda kasih sayang ALLAH SWT kepada manusia
  3. Supaya solat fardhu dapat dilaksanakan walau apa keadaan sekalipun
  4. Menggalakkan umat Islam melancong bagi menambahkan keimanan + mengeratkan tali persaudaraan


For more info, don't hesitate to do extra reading by your own especially details tentang syarat-syarat sah, permasalahan, kaifiyat dan lain-lain. Tqvm :)



References:
  1. Jafar A. Solat Jamak Dan Qasar [Internet]. 2013 [updated 2013 February 16, cited 2013 November 11]; Available from: http://www.slideshare.net/AbdulJafar1/solat-jamak-dan-qasar
  2. JAKIM. Panduan Solat Qasar Dan Jama' [Internet]. 2013 [updated 2013 November 15; cited 2013 November 15]; Available from: http://www.islam.gov.my/e-solat/panduan-solat-qasar-dan-jama
  3. Lembaga Zakat Selangor. Panduan Solat Jama' Dan Qasar [Internet]. 2006 [updated 2006; cited 2013 November 15]; Available from: http://www.zakatsel.com.my/baru/ibadah/musafir_jamak.asp
  4. Kitab-kitab agama (Munyatul Musolli dll.)


P/s: Sebenarnya timbul niat nak revise bacaan sebab saya kerap sangat bermusafir. Almost everyday! Kejap ke Tapah, esok ke Pahang, lusa gerak Johor, gi sana gi sini tak berhenti. Memang dari kecil umur 5 tahun dah didedahkan solat jamak qasar sebab abah selalu outstation dan kami selalu mengikut Abah + Umi solat. Bila masuk sekolah+fardhu ain, belajar secara formal, rasa sangat suka, excited sebab kita dah ada pendedahan awal dari kecil :) Tapi itu tak menjanjikan apa-apa. Kita kena tahsin solat sokmo-sokmo supaya lebih baik dan baik dan semoga dekat dengan Allah SWT :) Take care all.


Jzkk!


Monday, September 9, 2013

RARE SERIES: TUDUNG BAWAL FENDI, LOUIS VUITTON, GUCCI, CHANEL, DIOR, BURBERRY (TERBARU + AVAILABLE)

AVAILABILITY TUDUNG (AVAILABLE / HABIS) 
DI UPDATE PADA: 03 MAC 2014

Pada yang rasa annoying view kat blog, boleh terus ke
FB Page : facebook.com/sarazaqea.secret
Instagram : @sarazaqeasecret
Yang di sini versi carian google ye. Takde paksaan untuk anda nak view kat mana pun. Thanks!

Assalamualaikum semua lovely ladies :')

Hello! Saya janji nak update assorted designs untuk bawal designer kan? Sorry sebab delay sikit maklumlah sekarang musim hujan, saya photoshoot outdoor bukan dalam studio dan ada 2 tangan je nak buat segala. Ampun :) Saya juga bukanlah fully-commited berniaga, saya hanyalah pelajar universiti yang busy. Okey.. Here it is tattararaaaaaa...... Disebabkan ramai sangat tertunggu-tunggu update kalini, saya bercadang untuk update di blog (instead of FB page/Instagram) supaya mesej yang nak disampaikan tu sampai dengan jelas dan jayanya. Insha Allah :) Kenapa dinamakan "RARE SERIES" untuk batch kali ini?

RARE
= Somethings yang not occuring very often
= I might say, 99.5% guaranteed susah nak cari kat tempat lain buat masa ni
= Supplier pun dah tak produce design ni lagi asyik Gucci je reproduce
= Peluang sekali seumur hidup la dak dapat design ni?
= Setiap design ada tersangat-sangat-sangat limited stock. Sehelai je setiap design.
= Siapa cepat dia yang dapat!
= Possibility "eh, tudung sama lah ngan dia" atau kembar tudung adalah sangat tipis. (exclusive)
= Strictly not restockable
= Strictly fixed price
= Strictly not open for wholesale

Harga untuk "RARE SERIES" tak sama dengan previous batch. Sepadan dengan their exclusivity + modal mahal sikit, harga dia up sikit tapi masih berbaloi. Namun, tudung design batch lama masih lagi harga yang sama. Semua harga not include postage. Postage cuma tambah RM6 SM / RM9 SS. Macam biasa, semua pembelian akan dibalut dengan gift-wrapper yang comel + ada ribbon + ada surat cinta sikit ;p Insya Allah saya customer-friendly dan penghantaran akan dibuat setiap hari Isnin, Rabu, Jumaat sahaja. (Lebih strict sikit berhati-hati sebab ada cubaan yang cuba pijak kepala saya ye previously!).
.
.
.
RARE SERIES
RM25 / helai
(Postage RM6 SM / RM9 SS)
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: FD 03 (Fendi Cappuccino)

.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: FD 04 (Fendi Mustard)

.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: DO 01 (Dior Nude)

.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: LV 10 (LV Checkers Barbie Pink)
.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: LV 11 (LV Checkers Burnt Orange)

.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: LV 12 (LV Checkers Millenium)

.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: CH 03 (Chanel Elegant Rose Carrot)

.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: CH 04 (Chanel Tangerine)

.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: CH 05 (Chanel White)
.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: CH 06 (Chanel Bubblegum)

.
AVAILABLE    |     1 PIECE ONLY    |    Code: GC 12 (Gucci Gee Mandarin)

.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: GC 13 (Gucci Gee Grass)

.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: BB 06 (Burberry Chain True Orange)

.
SOLD OUT    |     1 PIECE ONLY    |    Code: BB 07 (Burberry Chain Sweetened Creamer)

.
.
.
BAWAL DESIGNER
RM18 / helai
(Postage RM6 SM / RM9 SS)
SOLD OUT    |     Code: PD 01 (Prada White)
 .
SOLD OUT    |     Code: PD 02 (Prada Dark Choc)

.
AVAILABLE    |     Code: PD 03 (Prada Caramel)
 .
SOLD OUT    |     Code: PD 04 (Prada Black)
 .
SOLD OUT    |     Code: PD 05 (Prada Silver)
 .
SOLD OUT    |     Code: GC 04 (Gucci Blackish Gray)
 .
SOLD OUT    |     Code: GC 10 (Gucci Bluejeans)
 .
SOLD OUT    |     Code: LV 03 (Louis Vuitton Beige)
 .
SOLD OUT    |     Code: LV 05 (Louis Vuitton Pink)
 .
SOLD OUT   |     Code: LV 06 (Louis Vuitton Chain Bluejeans Fuchsia)
 .
.
.

BERMINAT?
SILA EMAIL KOD TUDUNG YANG DIMINATI, NAMA, ALAMAT, NO TELEFON ANDA LAJU-LAJU KE sarazaqea.secret@gmail.com
 (InsyaAllah akan balas laju-laju jugak sama laju dengan kamu)
Saya akan reply invoice/sebut harga dan advise payment untuk pembayaran secepat mungkin. Kalau setuju boleh teruskan pembelian/kalau tak setuju takpe saya tak paksa beli pun.. 


Teaser Pembungkusan dan Penghantaran
 TANPA CAJ LEBIH
Korang akan dapat parcel feeling-feeling hadiah tau...
+ saya akan bagi surat cinta sikit.. hehe :)
(Gerenti tak ade cincai-cincai campak masuk dalam plastik pos laju. No No No, itu bukan kerja saya)



BYEBYEBYE SEMUA. THANKS FOR READING THIS ENTRY

Sunday, July 28, 2013

Mix'n'match Raya Edition #4 : Tudung Bawal Designer Gucci GC10

STATUS : SOLD OUT THANKS LOVELIES :)

Mix'n'match Raya Edition #4 :
Denim never goes wrong! Tudung Gucci CG10 (bluejeans) ialah antara warna yang 'rare' + hot! Match dengan semua baju, especially jika one of your accessories ialah denim. Maybe handbag? Heels? Purse? or as simple as u wear jeans! Walaaah terus hot :) Dapatkan sebelum habis k!


Credit to
Baju : The Poplook (Jude Chiffon Maxi Dress Red/Grey Solitaire POPPY)
Tudung : Sarazaqea Secret (GC10 - Bluejeans) SOLD OUT


Product Details
Harga : RM18 only!
Postage : RM6 SM / RM9 SS


Contact
Email : sarazaqea.secret@gmail.com
or PM this page

GC10 Bluejeans - SOLD OUT

Saturday, July 20, 2013

Mix'n'match Raya Edition #3 : Tudung Bawal Designer Gucci GC07

STATUS : SOLD OUT THANKS LOVELIES :)


Mix'n'match Raya Edition #3 : 
Coco, red, green semestinya warna gabungan Gucci (well-known kan?). Nice combination of colors :) What's more, warna coco suits every skin color: fair, tan, olive semua sesuai kan? I always love coco tones. Yayyy. Match dengan handbag, kasut & paling penting phone case, then you are good to go; not to mention glamorous sangat!


Credit to
Baju : The Poplook (Pansy - Green Poppy)
Tudung : Sarazaqea Secret (GC07) SOLD OUT!


Product Details
Harga : RM18 only!
Postage : RM6 SM / RM9 SS


Contact

Email : sarazaqea.secret@gmail.com
or PM this page

GC07 Coco - SOLD OUT!

Sunday, July 7, 2013

Mix'n'match Raya Edition #2 : Tudung Bawal Designer Gucci GC05

STATUS : SOLD OUT THANKS LOVELIES :)


Mix'n'match Raya Edition #2 : 
Gucci Style! Matching bag, matching shoes & matching maroon phone case give you an exclusive look for the upcoming eid. Untuk makluman anda, Gucci ialah one of the world's leading luxury Italian brand tau... Mahu jadi yg tercantik di hari raya? Definitely,,, choose this!

 
Credit to
Baju :
The Poplook (Gladioli - Maroon Poppy) 
Tudung : Sarazaqea Secret (GC05) SOLD OUT!

 
Product details
Harga : RM18 only!
Postage : RM6 SM / RM9 SS

 
Contact
Email : sarazaqea.secret@gmail.com



GC05 Dark Coco - SOLD OUT

Thursday, July 4, 2013

Mix'n'Match RAYA EDITION #1 : Tudung Bawal Designer LV03

STATUS : SOLD OUT THANKS LOVELIES :)


Mix'n'match Raya Edition #1 : 
Padankan tudung bawal Designer LV03 (beige color) dengan peplum dress berwarna hijau. Hijau + Beige harmonize each other :) Complete your style dengan LV bag, LV heels, LV shades in beige color! Luxurious macam Paris Hilton gayanya.

 
Credit to
Baju : The Poplook (Viola - Green Poppy)
Tudung : Sarazaqea Secret (LV03) SOLD OUT
 
Product details
Harga : RM18 only!
Postage : RM6 SM / RM9 SS
 
Contact
Email : sarazaqea.secret@gmail.com

LV03 Beige - SOLD OUT

Wednesday, July 3, 2013

Pendapat saya tentang lagu 'Popular Song' by MIKA feat Ariana Grande

Macamana I discover lagu ni?
I was browsing through my subscription list kat Youtube (specifically Ariana Grande) lepastu dekat suggested ada lagu ni. I clicked and listened. As simple as that teehehe..
Scene dalam music video. Ariana Grande dan MIKA gigih berganding bahu buat potion beracun.


Lyrics
Lirik sangat bermotivasi untuk naikkan semangat orang yang selalu dibuli oleh orang yang popular.

[Verse 1:]
La la, la la
You were the popular one, the popular chick
It is what it is, now I'm popular-ish
Standing on the field with your pretty pompoms
Now you're working at the movie selling popular corn
I could have been a mess but I never went wrong
'Cause I'm putting down my story in a popular song
Said I'm putting down my story in a popular song

[Chorus 1:]
My problem, I never was a model,
I never was a scholar,
but you were always popular,
You were singing all the songs I don't know
Now you're in the front row
'Cause my song is popular

Popular, I know about popular
It's not about who you are or your fancy car
You're only ever who you were
Popular, I know about popular
And all that you have to do is be true to you
That's all you ever need to know

Catch up 'cause you got an awful long way to go
Catch up 'cause you got an awful long way to go

[Verse 2:]
Always on the lookout for someone to hate,
Picking on me like a dinner plate
You hid during classes, and in between them
Dunked me in the toilets, now it's you that cleans them
You tried to make me feel bad with the things you do
It ain't so funny when the joke's on you
Ooh, the joke's on you
Got everyone laughing, got everyone clapping, asking,
"How come you look so cool?"
'Cause that's the only thing that I've learned at school, boy
I said, that's the only thing I've learned at school

[Chorus 2:]


Music video




 
Konsep / Jalan Cerita Music Video
Music video ini released pada 29 April 2013 diarahkan oleh Chris Marrs Piliero. Ia menampilkan tema Gothic, lokasi penggambaran dalam sekolah menengah ala-ala Addams Family yang menyeramkan dan gelap. Music video ni juga promosikan produk Sony dan Mini Cooper. Mengisahkan MIKA + Ariana yang selalu kena buli di sekolah. Satu hari, MIKA mesej/SMS undangan ke parti makan malam pada kawan sekelas dia yang popular dan pembuli (kawan-kawan pembuli yang banyak buli MIKA + Ariana sebelum ni) dengan menggunakan Sony XperiaZ. Scenes pembulian diselang-selikan dengan scenes dimana MIKA & Ariana berganding bahu membuat potion beracun dalam kawah ahli sihir untuk balas dendam. Lepas potion siap, MIKA + Ariana balik rumah banglo milik MIKA menaiki kereta bercakap diorang, Mini Cooper edisi 2013. Pada parti makan malam, kawan-kawan pembuli telah minum air bercapur potion dan bertukar menjadi batu. Lepas jadi batu, MIKA + Ariana hancurkan mereka sampai jadi debu-debu. Ending music video ni sangat mengejutkan. Lepas semua pembuli dah mati, MIKA + Ariana meraikan kejayaan. MIKA minum air selepas toast (langgar gelas) dengan Ariana tapi Ariana tak minum! Ada flashback, rupanya masa kecil dulu, MIKA pernah sepak istana Lego Ariana satu masa dahulu dan Ariana berdendam. Jadi MIKA bertukar jadi batu juga dan hancur jadi debu juga. Finally, Ariana senyum bangga.



Siapa MIKA tu?
Bagi saya, this guy is unfamiliar. So, I googled him up. Cara sebut MIKA ialah "mi-kə". Dia artis dari British/UK so patutlah I  tak familiar mana. Lahir pada 1983. Mak dia orang Lebanese dan bapa dia American. Suara dia ada 5 octave ranges. Wow! Rasanya untuk lebih lanjut, bolehlah search lagu-lagu dia di Youtube channel: MIKAVEVO. Banyak lagu dia jutaan hits. Hebak jejaka ini.



Siapa Ariana Grande?
Penyanyi kegemaran saya, sebab i love her style yang sukakan bows (ribbon besar)! Kenal dia melalui rancangan Victorious (channel Nickelodeon) sebagai Cat Valentine. Dia dilahirkan tahun 1993 (20 tahun this year). Apa yang menarik tentang dia ialah Ariana Grande bersuara soprano dengan 4 octave range! Maknanya suara dia ada 4 tangga / 4 peringkat (i dont know how to explain; u can basically learn from a piano). Suara dia juga ada whistle tone. Whistle tone ni suara tertinggi sekali; lebih tinggi daripada Falsetto yang mana tak ramai orang boleh buat. Jadi, dia disamakan dengan lagenda seperti Mariah Carey dan Whitney Houston. Ariana Grande anggap itu satu pujian yang besar.


Personal view:
Suka lagu ni. Whyyy? I ralit tengok music video sebab Ariana Grande terlalu perfect dan cute dan vain sikit kat sini hehe. Lepastu, dia catchy song dan macam revenge song sikit ehhhh? Love it. Kalau kat itunes dah letak 5 stars. 





OK toodles! Jumpa lagi dan thanks baca entry ni. You should download this sing now! Boleh request untuk saya review dan jelaskan music video mana-mana okey... Saya akan ceritakan apa motif music video yang anda request tu. Ahah. Just comment below the song title ^___^





Monday, June 3, 2013

(SOLD OUT) Tudung Bawal Dwi-Face Designer (Louis Vuitton LV, Gucci, Leopard, Tiger, Flower, Chain Prints)

AVAILABILITY TUDUNG (AVAILABLE / HABIS) 
DI UPDATE PADA: 9 JULY 2013
ALL SOLD OUT. THANKS LOVELIES

Assalamualaikum semua :')

Sarazaqea Secret™ memperkenalkan Bawal Dwi-Face Designer yang mempunyai 2 designs pada 1 tudung namun ia hanya selapis (bukan 2 tudung bertangkup dua! Ia memang sehelai tudung saja). Contoh: Harini pakai LV saja, esok pakai Tiger print pulak!!! Boleh tukar ganti.... Best feature nya, ia lebih lebar dari tudung bawal biasa (beza 10 cm lebar) jadi ia dapat menutup aurat dgn lebih sempurna, Inshaa Allah. Lepastu, corak dia kontra dalam satu tudung dan sgt sesuai untuk dibawa travel sebab jimatkan luggage space. Tak perlu dah bawak tudung banyak2x lagipun corak dia universal matching dengan semua baju... Dan kain kali ini upgraded material ialah cotton yang lebih keras (tak iron pon terbentuk rapi serious!). Corak yang kami pilih adalah yang kami personally suka. Kami kan suka LV dan Gucci dan animal prints! hehe. Happy browsing! Harga masih tak mencecah puluh-puluh pun. RM19 sahaja. Kalau beli 3 helai produk kami (boleh campur produk) ke atas, boleh FREE Postage macam biasa. Kalau beli sehelai-dua helai postage ialah sama sahaja RM6 (semenanjung) dan RM9 (sabahsarawak). Saya akan entertain dengan terbaik! Dan setiap pembelian akan dibalut dengan wrapper dan dapat surat cintalah! 


Ukuran tudung: Tudung bawal yg kita pakai hari2x tu ialah 98cm x 98cm. Tudung Bawal Dwi-Face lebih 10cm lebar. Bestnya!




DESIGN 1: LOUIS VUITTON™ + TIGER PRINTS
(LAST UPDATE: 9/7/2013)
ALL SOLD OUT (NOT RESTOCKABLE)
THANK YOU LOVELIES
 
SOLD OUT

SOLD OUT

SOLD OUT
SOLD OUT
SOLD OUT











DESIGN 2: CHAIN + FLOWER PRINTS
(LAST UPDATE: 11/06/2013)
ALL SOLD OUT (NOT RESTOCKABLE)
THANK YOU LOVELIES 

SOLD OUT








SOLD OUT
SOLD OUT
SOLD OUT

SOLD OUT





DESIGN 3: GUCCI™ + LEOPARD PRINTS
(LAST UPDATE: 11/06/2013)
ALL SOLD OUT (NOT RESTOCKABLE)
THANK YOU LOVELIES  

SOLD OUT













SOLD OUT
SOLD OUT

SOLD OUT

SOLD OUT






BERMINAT?
SILA EMAIL KOD TUDUNG, NAMA, ALAMAT, NO TELEFON ANDA LAJU-LAJU KE sarazaqea.secret@gmail.com (InsyaAllah akan balas laju-laju jugak sama laju dengan kamu)
Teaser Pembungkusan dan Penghantaran
 TANPA CAJ LEBIH
Korang akan dapat parcel feeling-feeling hadiah tau...
+ saya akan bagi surat cinta sikit.. hehe :)
Saya akan pos sebaik sahaja payment dibuat, xkiralah hari apa pon supaya anda dapat cepat tudung.
(Gerenti tak ade cincai-cincai campak masuk dalam plastik pos laju. No No No, itu bukan kerja saya.)

BYEBYEBYE SEMUA. THANKS FOR READING THIS ENTRY