Tuesday, May 3, 2011

Review Cerekarama : Anna Maria (TV3)

Hai (okey fine ketinggalan la hoii)
Cerekarama Februari 2011 kalau tak silap


Taaak. Macam ni sebenarnye. Semalam tengok cerita ANNA MARIA dalam Youtube sebagai therapy kepada pembelajaran. Hikhikhik. Cerekarama ni dipilih sebab ramai orang cakap best and yang paling penting, i tak sempat tengok duluuuu masa on air sebab i busy buat lab report (ekk? saya cakap i eh?) OK. Malas nak tengok movie berat-berat sebab nanti otak letih.


Hero : Fahrin Ahmad (hensem *pengsan*)
Heroin : Elly Mazlein (cute, modest, manja *pengsan jugak*)


SINOPSIS:

Mengisahkan tentang Dr. Syahril (Fahrin) yang baru graduate dari oversea dan balik ke Malaysia. Masa study, dia kahwin senyap-senyap dengan Dr. Anna (Elly) tanpa pengetahuan  mak dia.  Dr. Syahril rahsiakan perkahwinan mereka sebab mak dia garang gile weyy.. Bila balik Malaysia, jadi satu masalah besar sebab 1) mak dia suruh tinggal di rumah family (so, takleh tinggal sebumbung dengan bini nanti kantoi). 2) Mak dia jugak nak jodohkan dengan gadis lain, Nadira.  Banyak kali Dr. Anna ni nak jumpa mak mertua dia, tapi disebabkan kegarangan tuh, Dr. Syahril cakap nanti dulu... Rahsia punya rahsia sehinggalah ada satu part tu, Dr. Anna berhenti kerja sebagai doktor dan jadi pembantu rumah di rumah mertua sendiri.. hihihihihiiii. (Ini baru separuh. Sila tengok sampai habis kalau nak tahu ending yang oh-so-lovely)



Cerita ni bukan cerita perbezaan antara dua darjat macam tipikal drama yang kita tengok. Dia tak sedih pun. Saya rasa ni cerita funky ala-ala Adamaya tuu.. Kelakar and comel. Best, ending dia emmm, sangat penyayang. Kenapa saya cakap macam tu? Jom layaaaan (tengok sendiri) :P




Bye bye :)


1 comment:

mar yanie said...

i dah tgk..anak2 buah pun 3 4 x duk ulang cerita ni..tp klu x silap cite ni dah lame taw..taun 2009 kot..mybe die kuar balik kt tv3..tp mmg besh le sebab cite die x heavy sgt..:)